Rychlé jídlo, pokud člověk neví, co k večeři, nebo ala co dům dal. Lilky nikdy nezklamou a i díky svému tvaru jsou ideální ingrediencí na zapečenou manu. Lehké, zdravé a velmi chutné. Takové jsou plněné lilky. Při plnění lze popustit uzdu fantazii a naplnit lilky vším, co hrdlo ráčí.
Ingredience
- 1 lilek
- 1 stroužek česneku
- půl housky
- 1 vejce
- trochu mléka
- 1/2 cibule
- 5 dkg sýra (niva)
- sůl
- bylinky (petrželka, lístky řebříčku, nasekané mladé kopřivy, dobromysl)
- olivový olej
Postup
Lilky omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabané půlky i pokrájenou vydlabanou hmotu prosolíme a chvilku necháme pustit vodu. Osušíme je a naplníme nádivkou:
Na cibulku zpěněnou na olivovém oleji dáme podusit krátce pokrájené drobné kousky vydlabaného lilku. Necháme zchladnout. Nakrájenou housku zvlhčíme mlékem, přidáme utřený česnek, nasekané bylinky, rozdrobíme sýr, spojíme rozšlehaným vajíčkem, osolíme.
Pekáček trochu polijeme olivovým olejem, vložíme naplněné půlky lilků a ještě bohatě posypeme sýrem. Zapečeme při 200 stupních na přibližně 30 minut. Zapečený lilek s uzeným kuřecím masem je dobrým tipem na příště.