Neapolské papriky – recept

Pečené neapolské papriky vytváří lahodnou kombinaci. Sladká, kouřová chuť pečených paprik se dokonale snoubí se smetanovou konzistencí sýra. Je to skvělá svačina nebo lehká večeře a hodí se i na párty.

Ingredience:

  • 150 g papriky (nejlépe červená)
  • olivový olej
  • olivy černé
  • salátové bylinky
  • balkánský sýr

Postup:

Papriku očištěnou a nakrájenou na širší asi 3cm proužky dáme na rozpálený olej na pánev. Přidáme nakrájené olivy a otáčíme dokud papriky nezačnou praskat a odlupovat se slupka.

Vše dáme do misky posypeme bylinkami a sýrem a dáme zapéct. Jako příloha s hodí opečený toustový chléb nebo pita chléb. Neapolské papriky jsou součástí kulinářských tipů většiny průvodců Neapole.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang