Banán znamená rychlou energii, cukr, sladkost, svačinu. Banánové řezy jsou potom moučníkem za odměnu. Jak si je připravit doma a podle vlastních představ? Chce to cukr, mouku, kakao a trošku rumu.
Ingredience
- 5 vajec
- 250 g cukru
- 50 ml vody
- 100 ml oleje
- 250 g mouky
- 2-3 lžíce kakaa
- vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- trochu rumu
Krém:
- 500 g tvarohu
- 1 lžíce Créme fraiche
- citronová šťáva
- 5 lžic cukru
- 1 šlehačka
- banány
- čokoládová poleva
- marmeláda
Postup
Z vajec, cukru, vanilkového cukru a vody ušleháme pěnu. Přidáme olej, mouku, prášek do pečiva, rum, kakao. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 20 minut.
Mezitím ušleháme tvaroh s cukrem a vmícháme zlehka ušlehanou šlehačku. Hotové řezy potřeme marmeládou, poklademe nakrájenými banány, potřeme tvarohovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Banánové řezy jsou stejně vynikající jako banánové muffiny.