Jahodové řezy jsou vynikající dezert! Je to skvělý způsob, jak si vychutnat sladkou, šťavnatou chuť jahod jedinečným a chutným způsobem. Navíc je to skvělý způsob, jak předvést své pekařské dovednosti!
Ingredience:
- 5 vejce
- 15 dkg cukru
- 1/2 dcl oleje
- 1 dcl teplé vody
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- marmeláda
- 0,5-1 kg mražených nebo čerstvých jahod
- 1 vanilkový puding
- 1 zlatá Haná
- cukr
- ovocná želatina
Postup:
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme trošku vody, olej, mouku, prášek do pečiva, upečeme a necháme vychladit. Pak těsto potřeme marmeládou a pomažeme krémem z jahod.
Krém: rozmixujeme jahody s pudingem. Dle množství jahod přidáme puding. Na 0,5 kg jahod asi 1 vanilkový pudingový prášek. Uvaříme a vychladíme. Utřeme zlatou Hanou s troškou cukru a opatrně po troškách přidáváme vychlazený jahodový puding a vyšleháme v krém
Krém ozdobíme kousky ovoce a zalijeme ovocnou želatinou.