Řezy tiramisu – recept

tiramisu

Tradiční tiramisu je italský dezert, který je lehký a osvěžující. Zatímco někteří lidé se nemohou nabažit lahodné kávou prosycené dobroty, jiní ji nesnáší kvůli tomu, že je příliš sladké nebo těžké. Pravé tiramisu řezy je nutné správně připravit. Víte, jak na to?

Skutečné tiramisu se vytváří z cukrářských piškotů namočených v kávě, vrstvě směsi z vajec, cukru a mascarpone, zasypané kakaem. Česká náhražka využívá levnější ingredience jako pomazánkové máslo a dětské piškoty. Jakmile ochutnáte pravé italské tiramisu, pak nebude chtít žádné jiné.

Ingredience:

  • 1 hrnek silné kávy, vychlazené
  • 120 ml vína nebo jiný silný alkohol
  • 50 g cukru krystal
  • 1 lžička mleté skořice
  • 120 g mascarpone
  • 30 g moučkového cukru
  • 120 ml zakysané smetany
  • 27 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 230 g cukrářských piškotů
  • 27 g kakaa

Postup:

V malé misce smíchejte kávu, alkohol, krystalový cukr a skořici. Ve větší míse vyšlehejte mascarpone, moučkový cukr, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Do směsi přidejte mouku a vyšlehejte do hladka.

V kávě namočte piškoty a v jedné vrstvě je položte na dno pekáče. Poté na ně přidejte krém z mascarpone a rovnoměrně ji rozetřete. Navrch posypte kakao. Pečte 25 minut v předehřáté troubě na 190 °C, dokud povrch není zlatohnědý.

Tiramisu nechte před podáváním alespoň 30 minut vychladnout.

Tiramisu řezy jsou báječné letní osvěžení nebo zpestření každé výjimečné příležitosti. Na rozdíl od tradiční bábovky se jedná o dezert, jehož ingredience se obtížněji shánějí. Na druhou stranu se jedná o jedinečné pokušení pro milovníky kávy a kakaa.

Jak připravit pevný krém z mascarpone?

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang