Čočková pomazánka – recept

Čočka je jednou z nejuniverzálnějších kuchyňských ingrediencí. Je možné ji připravit jako hlavní chod, polévku, salát i jako paštiku nebo pomazánku. Čočka jako správná luštěnina je proteinovou bombou, která zasytí a dodá svalům sílu. Třeba právě v podobě čočkové pomazánky.

Ingredience

  • 2 vajíčka
  • 250 g čočky
  • 125 g másla
  • 1 cibule
  • 3 sladkokyselé okurky
  • sůl
  • vegeta
  • pepř
  • hořčice
  • olej

Postup

Čočku uvaříme do měkka a pomeleme. Vajíčka uvaříme natvrdo. Z vajíček oddělíme žloutky a smícháme je s máslem. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, okurky, vaječné bílky a čočkovou pomazánku dochutíme pepřem, vegetou, hořčicí a dosolíme. Necháme chvíli vychladit a můžeme podávat.

Lze uspořádat ochutnávku pomazánek jako je celerová, křenová nebo vaječná pomazánka.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang