Pomazánka z celeru – recept

Celerová pomazánka je skvělý způsob, jak dodat pokrmům lahodnou krémovou strukturu bez přidání tuku. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí omezit nezdravé tuky a přidat do svého jídelníčku více zeleniny. Celerová pomazánka je také skvělým zdrojem vitaminů a minerálních látek, takže je výživným doplňkem každého jídla.

Ingredience:

  • 2 řapíky celeru, jemně nasekané
  • 1/4 šálku (veganské) majonézy
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Ve středně velké míse smíchejte nakrájený celer, majonézu, citronovou šťávu, česnekový prášek, sůl a pepř. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

Vmíchejte nasekanou petrželku. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření. Podávejte s krekry, zeleninou nebo na toastu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang