Jahodové řezy s pudinkem – recept

Jahody se trvale drží na předních příčkách v oblíbenosti ovoce. Jsou lehké, sladké a výborně se hodí i jako dekorace. Ladí s alkoholickým přípitkem, s čokoládou, i jako přísada do dortů a dezertů. Jahodové řezy s pudinkem nejsou výjimkou.

Ingredience

Piškot:

  • 4 vejce
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1/2 dl oleje
  • 1 dl teplé vody
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Krém:

  • 1/2 kg jahod
  • 1 vanilkový pudink
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru

Postup

Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej a vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout a připravíme si krém.

Jahody rozmixujeme, promícháme s vanilkovým pudinkem a uvaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou směs.

Když je piškot vychladlý potřeme jej krémem. Polijeme buď čokoládovou polevou nebo poklademe jahodami a zalijeme želatinou. Jahodové řezy jsou stejným lákadlem jako punčové řezy.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang