Pikantní špenát z kopřiv – recept

Zdravotní účinky špenátu jsou nesporné. Je plný antioxidantů a vitamínů, ovšem ne všem je po chuti. Kopřivová varianta špenátu však přesvědčí i ty nejzarytější odpůrce, že si lze špenát oblíbit a těšit se na něj.

Ingredience

  • mladé kopřivy
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek (špetka)
  • trochu mléka
  • 1 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • sklenka maizeny (kukuřičný škrob)

Postup

Mladé kopřivy opereme, uvaříme ve vodě doměkka, scedíme a řádně rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přilijeme trochu mléka, osolíme 1/2 lžičkou soli, trochu opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku.

Tuto směs přivedeme k varu, a přilijeme maizenu rozředěnou ve vodě. Jakmile se směs začne zahušťovat přilijeme 1 lžíci oleje a přidáme 3 rozmačkané stroužky česneku. Krátce povaříme a máme špenát hotový. Je hedvábně sametový, výživný a vynikající. Hodí se i do špenátového koláče.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang