Pikantní mrkvička – recept

Padne-li řeč na mrkev, mnozí se začnou šklebit a krčit nosem. Orestovaná mrkev je však úplně o něčem jiném. Stačí si přivonět ke zlatavým okořeněným mrkvičkám a rázem všichni na mrkev změní názor. Kdo jednou zkusí, už nechce jinak.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 10 mrkví
  • 2 hrsti pokrájených žampionů
  • 4 stroužky česneku
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř
  • pažitka
  • příloha: mačkané brambory

Postup

Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem, vložíme cibulku nakrájenou na půlměsíčky a mrkev, kterou jsme očistili a nakrájeli na dlouhé nudličky široké asi 5 mm. Orestujeme, posolíme, popepříme. Když je vše do zlatova orestované, vyjmeme z pánve a přikryjeme pokličkou.

Do výpeku nasypeme krájené žampiony, osmahneme, mírně podlijeme, podusíme. Po odpaření vody nasypeme nakrájené stroužky česneku, přisypeme mrkev a chvíli společně promícháváme. Pravá zeleninová mňamka. Podáváme s mačkanými brambory posypanými pažitkou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang