Kuřecí řízečky nikdy nevyjdou z módy. Jsou oblíbené napříč generacemi a ochutnal je v životě alespoň jednou každý. Pikantní verze řízečků je určena pro dobrodružnější povahy, které se v kuchyni nebojí zajít ještě dál.
Ingredience
- 2 kuřecí řízky
- 1 vajíčko
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 100 ml oleje
- 100 g másla
- 1 sterilovaná zelenina
Postup
Kuřecí řízky neklepeme! Připravíme hladké těstíčko z mouky, vajíčka a sójové omáčky. Řízky v těstíčku obalíme a zprudka opečeme na pánvičce. Přendáme do zapékací misky a poklademe plátkem másla. Ze zeleniny slijeme nálev a všechnu zeleninu včetně nakrájené feferonky a cibulky nasypeme na maso.
Kuřecí řízečky zapékáme 20 min v horkovzdušné troubě na teplotu 200 stupňů. Příloha vařené brambory, krokety nebo hranolky.