Špekáčky na pivě, neboli čerti, jsou vynikající a zejména pikantní špekáčky na pivě je zajímavá a chutná kombinace. Kombinace pikantní chuti buřtů a hořkosti piva je zajímavým mixem chutí. Je to skvělý a chutný, který musíte vyzkoušet.
Ingredience:
- 500 g pikantních špekáčků
- 1 láhev piva
- 1/2 cibule nakrájené na kostičky
- 1/2 papriky nakrájené na kostičky
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Na pánev přidejte cibuli, papriku, česnek a špekáčky. Vařte, dokud zelenina nezměkne a párky lehce nezhnědnou, asi 5 minut.
Přidejte worcestrovou omáčku, uzenou papriku, kajenský pepř, sůl a pepř. Vařte 2 minuty. Do pánve nalijte pivo a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
Špekáčky a zeleninu přendejte do nádoby odolné proti ohni v troubě. Pečte v předehřáté troubě 20 minut. Podávejte na lůžku z rýže nebo s přílohou ze salátu. Pro správný požitek z české kuchyně lze podávat s chlebem a obohatit čerty například i bůčkem na pivu.