Studené večeře mívají v myslích mnohých tradičně založených lidí pachuť odbytého jídla. Pravdou zůstává, že v horkých letních dnech přijde vychlazený těstovinový salát k duhu mnohem více, než teplá svíčková.
Ingredience
- 300 g těstoviny – barevné vrtule
- 200 g sýr – Eidam
- 200 g šunka nebo šunkový salám
- čerstvá okurka
- rajská jablíčka
- pórek
- majonéza light
- bílý jogurt
- sůl
Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pozor na převaření, vrtule se nesmí rozmotat. Zeleninu řádně opereme. Okurku i se slupkou nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme najemno, rajčata na kostičky.
Sýr též nastrouháme na hrubém struhadle a šunku nakrájíme na nudličky. V hlubší míse vše s majonézou i jogurtem promícháme, mírně osolíme a dáme vychladit. Salát je možné připravit na mnoho způsobů, třeba i jako těstovinový salát s brokolicí.