Bramborový salát je nenahraditelnou položkou v české gastronomii. Bez něj si nelze představit štědrovečerní večeři, ani silvestrovské chlebíčky. Pokud však scházejí ingredience, lze připravit salát falešný. Ovšem na chuti neošizený.
Ingredience
- 1 kg vařených brambor ve slupce
- 1 malá tatarka
- 1 kostka masoxu
- 2 cibule (větší)
- majoránka
Postup
Kostku masoxu uvaříme v 1 lžíci vody a necháme vychladit. Oloupané brambory nakrájíme, přidáme rozpuštěný masox, nadrobno nakrájenou cibulku, tatarku (nemusí být celá, podle savosti brambor) a nakonec přidáme majoránku.
Promícháme, necháme v ledničce odležet, dle chuti přidáme třeba více cibule nebo majoránky. Ničím jiným falešný bramborový salát nekořeníme, masox dodá chuť. Dobré k pečenému masu.