Domácí rafaelo – recept

Domácí rafaelo je vynikající! Má jedinečnou tropickou chuť, díky které vyniká mezi ostatními moučníky. Jeho struktura je vláčná a nadýchaná a chuť se výborně hodí ke smetanové polevě.

Ingredience:

  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 šálek cukru krupice
  • 3 vejce
  • 1 šálek jogurtu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 šálku oleje
  • 200g kokosu
  • 2 smetany na šlehání 33%

Postup:

Smícháme všechny výše uvedené ingredience kromě šlehačky. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč a povrch posypeme kokosem a mírně přitlačíme a dáme péct do vyhřáté trouby.

Pečeme cca 30 min až povrch moučníku mírně zrůžoví. Poté moučník vytáhneme z trouby a polijeme šlehačkou. Dáme nejméně na dvě hodiny odležet.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang