Králík po francouzsku je klasický recept, který je chutný a působivý. Může být skvělým doplňkem každé večeře nebo zvláštní příležitosti. Jemná chuť králíka v kombinaci s bohatou chutí bylinek a zeleniny z něj činí skvělou volbu pro jídlo. Myslím, že je to skvělá volba pro francouzskou kuchyni a může se stát nezapomenutelným a chutným jídlem.
Ingredience:
- 1 králík nakrájený na kousky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/2 šálku bílého vína
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidejte kousky králíka a opečte je ze všech stran. Přidejte cibuli a česnek a vařte do změknutí, asi 5 minut.
Přilijte bílé víno a kuřecí vývar a promíchejte. Přidejte tymián, papriku, sůl a pepř. Vařte 10 minut. Kousky králíka potřete hořčicí. Přeneste pánev do předehřáté trouby. Pečte 30 minut.
Podávejte s bramborovou kaší nebo křupavým chlebem.