Zdravý recept na pečeného králíka může obsahovat aromatické ingredience jako je česnek, petržel, olivový olej a bílé víno. Před podáváním je dobré nechat upečeného králíka 10 minut odpočívat. Jaké ingredience jsou potřeba?
Ingredience:
- 1 celý králík
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 polévkové lžíce mletého česneku
- 2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekané
- 1 lžička mořské soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce suchého bílého vína
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce másla
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 2 lžíce čerstvého tymiánu, nasekané
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Vložte králíka do pekáče. Králíka potřete olivovým olejem, česnekem, rozmarýnem, solí a pepřem. Králíka přelijte bílým vínem a citronovou šťávou. Králíka potřete máslem.
Pečte v předehřáté troubě 45 minut nebo dokud není maso propečené. Vyjměte z trouby a posypte petrželkou a tymiánem.
Před podáváním nechte 10 minut odpočívat. Králíka lze uvařit také na francouzský způsob.