Recept na kuřecí srdíčka na zázvoru je zajímavým a chutným pokrmem. Kombinace kuřecích srdíček a zázvoru by mohla vytvořit jedinečnou kombinaci chutí, která je pro mnoho lidí velmi chutná. Je dobré experimentovat s různými recepty a kombinacemi chutí, abyste našli tu správnou, která vám bude chutnat.
Ingredience:
- 450 g kuřecích srdíček
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vinného octa
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sezamového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte kuřecí srdíčka a za občasného míchání smažte 3-4 minuty, dokud lehce nezhnědnou.
Přidejte zázvor, česnek, sójovou omáčku, rýžový ocet, med a sezamový olej. Promíchejte, aby se vše spojilo.
Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 8-10 minut, dokud nejsou kuřecí srdíčka uvařená. Podle chuti osolte a opepřete.
Ačkoliv kuřecí srdíčka nepatří k oblíbeným pochoutkám, jedná o opravdu chutnou delikatesu. Nicméně jedná se o vnitřnost, kterou lidi často odsuzují, podobně jako například játra. Nicméně i játra se dají připravit velmi chutně. Vyzkoušejte například kuřecí játra na cibulce nebo grilovaná játra.