Buchta-mňam! – recept

Recepty na buchty jsou skvělé. Jsou rychlé, snadné a dají se přizpůsobit každé příležitosti. Navíc je možné je připravit z ingrediencí, které má většina doma ve spíži a lednici. Po několika úpravách je možné také udělat zdravější, když se použije celozrnnou mouku, nahradí se olej máslem a použijí se varianty se sníženým obsahem cukru.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • ¾ šálku cukru
  • 2 velká vejce
  • 1 šálek podmáslí
  • ½ šálku rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte kulatou dortovou formu. Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V samostatné míse vyšlehejte cukr, vejce, podmáslí, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a rostlinný olej.

Postupně přidávejte mokré přísady k suchým a míchejte, dokud se nespojí. Nepřehánějte míchání Těsto nalijte do připravené formy.

Pečte 25-30 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá.

Před přenesením na drátěnou mřížku nechte buchtu 10 minut vychladnout ve formě, aby zcela vychladla.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang