Kuřecí prsa a zázvor? Kdo to kdy slyšel. Pravdou zůstává, že tato nepříliš tradiční kombinace zanechá ve strávnících ještě dlouho pocit sytého štěstí a spokojenosti. Zázvor a kuře je symbióza vskutku delikátní.
Ingredience
- 4 plátky kuřecích prsíček
- 3 lžičky mletého zázvoru
- 6 lžic strouhanky
- 1 lžička soli
- 250 ml smetany na vaření
- lžíce oleje
Postup
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem. Obalíme ve strouhance a zabalíme do ruličky. Poskládáme do vymazané zapékací misky. Zalijeme smetanou na vaření a pečeme při asi 160–180 °C (30–35 minut), až je smetana vypečená a na mase je růžová kůrčička.
Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s červenou řepou. Kdo by neměl zázvoru dost, může si místo vína dát ke kuřecím prsům zázvorový čaj.