Recepty na ryby nakyselo s octem mohou být skvělým způsobem, jak dodat chuť a jedinečný nádech mnoha různým druhům rybích pokrmů. Stejně jako u jiných receptů je i při vaření s octem třeba dávat pozor, protože může být poměrně kyselý a příliš silný. Pokud hledáte jemnější chuť, můžete zkusit množství octa v receptu snížit.
Ingredience:
- 450 gramů bílého rybího filé (treska, treska jednoskvrnná nebo jiná bílá ryba)
- 3 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce bílého octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička červených pepřových vloček
Postup:
Předehřejeme troubu na 190 °C. Rybí filé vložíme do zapékací misky.
V malé misce smícháme česnek, sójovou omáčku, ocet, olivový olej, černý pepř, sezamový olej a vločky červené papriky. Směs nalijeme na rybu.
Pečeme 15 minut nebo dokud není ryba propečená. Podáváme s dušenou rýží a zeleninou. Pro více chutí můžeme rýži ochutit a podávat rybu například se zapečenou rýží se zeleninou, nebo s kari rýží.