Ryba na ovoci může být chutným, zdravým a jedinečným pokrmem! Může to být skvělý způsob, jak si zpestřit jídlo a dodat do něj další živiny. Kombinace slané ryby se sladkým ovocem může být skvělou kombinací chutí. Zkuste například tento recept na výborného grilovaného lososa s mangovou salsou.
Ingredience:
- 450 g lososa
- 1 hrnek nakrájeného manga
- 1/4 hrnku červené cibule nakrájené na kostičky
- 1/4 hrnku červené papriky nakrájené na kostičky
- 1 jalapeňo nakrájené na kostičky
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1/4 lžičky soli
Postup:
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Lososa položíme na alobal a osolíme. Lososa grilujeme a jednou ho obrátíme, dokud není propečený, celkem asi 8 minut.
V míse smícháme mango, červenou cibuli, papriku, jalapeňo, koriandr, med, limetkovou šťávu a sůl.
Lososa podáváme přelitého mangovou salsou. Ideální přílohou jsou brambory, grilovaná zelenina, nebo lze vyzkoušet i variantu grilovaného lososa s těstovinami.