Brambory v alobalu jsou oblíbeným rychlým jídlem, ať už jako hlavní chod, příloha, nebo svačina. Příprava je tak nenáročná, že ji zvládne i dítě, zatímco si rodiče mohou vychutnávat šálek kávy na balkoně nebo na zahradě a těšit se na lahodnou večeři.
Ingredience
- 8 brambor
- 2 středně velké mrkve
- 300 g netučného tvarohu
- kelímek bílého – smetanového – jogurtu
- sůl
- pepř
Postup
Omyté, osušené brambory – celé a neoloupané – upečeme zabalené v alobalu; mezitím nastrouháme nahrubo mrkev, tvaroh smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme. Zapečené brambory zpola rozbalíme, křížem nožem nařízneme, rozevřeme vidličkou. Na talíře upravíme porce brambor, které polijeme tvarohovou omáčkou, před podáváním ozdobíme mrkví.