Pečené brambory s klobásou jsou chutné a syté jídlo. Je to skvělá kombinace pikantních chutí. Vydatné tajemství v alobalu uspěje v každé rodině a je hitem na party a grilování.
Ingredience:
- 2 klobásky
- 4 větší brambory
- 1 velká cibule
- 1 čerstvá paprika
- mletá sladká paprika nebo chilli
- pepř
- sůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce vody
- alobal na zabalení
Postup:
Očištěné syrové brambory nakrájíme na středně velké plátky. Papriku na proužky a cibuli na kolečka. Klobásy nebo kabanos zbavíme vrchní slupky a podélně rozkrojíme na čtvrtky.
Nachystáme si 2 větší obdélníky alobalu tak, aby se tam vešly a daly se dobře zabalit obě porce. Na 1 stranu alobalu navrstvíme hromadu prokládanou klobáskou, brambory a uvedenou zeleninou.
Každou porci mírně osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Kdo má rád ostré může přidat chilli nebo nasekanou feferonku.
Pokapeme olejem a vodou. Přikryjeme přebývající stranou alobalu, okraje přehneme, zabalíme tak, aby nic nevytékalo. Pečeme položené na plechu v troubě asi 1/2 hodiny.