Rebarborový dort má jedinečnou chuť, a když se správně připraví, může být velmi chutný. Kyselost rebarbory skvěle doplňuje sladkost koláče. Je to skvělý recept na přípravu pro zvláštní příležitost nebo jen na běžné vychutnávání.
Ingredience:
- 2 šálky mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku změklého másla
- 1 šálek bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek podmáslí
- 2 šálky rebarbory nakrájené na kostičky
Postup:
Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou formu. Prosejeme mouku, jedlou sodu a sůl.
Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte vanilku. Střídavě zašlehejte moučnou směs s podmáslím. Přimíchejte rebarboru. Rovnoměrně rozetřete do připravené formy.
Pečte 40 až 50 minut v předehřáté troubě, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá. Před vyklopením na mřížku nechte koláč 10 minut vychladnout. Podávejte s kopečkem šlehačky nebo oblíbené zmrzliny stejně jako palačinkový dort.