Pomazánka – recept

Pomazánka je druh koření nebo omáčky, která se obvykle nanáší na potraviny, jako je chléb, krekry nebo toasty. Mohou být vyrobeny z různých ingrediencí, včetně másla, majonézy, džemu, arašídového másla, sýra a humusu. Recepty na pomazánky jsou často jednoduché na přípravu a mohou dodat chuť a texturu různým pokrmům.

Ingredience:

  • 1 zralé avokádo
  • 4 plátky vařené slaniny
  • 2 lžíce majonézy
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve středně velké míse rozmačkejte avokádo vidličkou, dokud nebude z větší části hladké. Přidejte vařenou slaninu, majonézu, česnekový prášek, sůl a pepř a promíchejte. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření.

Podávejte stejně jako celerovou pomazánku na krekry, toasty nebo sendviče.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang