Celerová pomazánka je lahodná slaná pomazánka z vařeného celeru a smetanového sýra. Je to skvělý způsob, jak sendvičům a krekrům dodat další chuť a texturu. Celerovou pomazánku lze použít také jako dip k zelenině, chipsům nebo krekrům. Jak na to?
Ingredience:
- 1/4 šálku majonézy
- 1/4 šálku obyčejného jogurtu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- 1/4 lžičky celerového semínka
- 1/2 šálku jemně nasekaného celeru
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup:
Ve středně velké míse vyšlehejte majonézu, jogurt, hořčici, citronovou šťávu, kopr, petržel, česnekový prášek, cibulový prášek a celerové semínko, dokud se dobře nespojí. Vmíchejte celer a podle chuti osolte a opepřete.
Před podáváním nechte celerovou pomazánku alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.