Štrůdl je oblíbený dezert, který se snadno připravuje a na kterém si každý pochutná. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky ovoce nebo zeleniny, a lze jej snadno přizpůsobit individuálním chutím. Klasikou, která nikde nezklame, je jablečný štrůdl.
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 4 ks jablek
- 2 lžičky strouhanky
- dle chuti skořicový cukr
- vejce
Postup:
Listové těsto rozdělíme na dvě části. Z každé vyválíme plát a těsto jemně posypeme strouhankou.
Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo je můžeme i nastrouhat.
Plátky jablek vložíme na těsto a posypeme skořicovým cukrem, zavineme. Zvrchu potřeme šlehaným vejcem.
Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 25 minut při 175 °C.
Hotový štrůdl necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme ho
Z jednoho balení listového těsta máme dvě nohavice jablečného štrůdlu.