Slaný štrúdl – recept

Slaný štrúdl je skvělým způsobem, jak využít zbytky zeleniny nebo sýra z lednice. Připravuje z tenkého těsta, které se naplní různými přísadami. Mezi oblíbené náplně patří smažená cibule, pečené papriky, špenát, salám a sýr.

Ingredience:

  • balíček listového těsta
  • salám Gothaj
  • kečup
  • cibule
  • tvrdý sýr
  • vejce na potření

Postup:

Listové těsto rozválíme na plát, potřeme kečupem, poklademe kolečky salámu, cibulí nakrájenou na kroužky a zasypeme nastrouhaným sýrem.

Svineme do štrúdlu a potřeme rozšlehaným vejcem.

Nakonec můžeme štrúdl posypat sezamovými semínky.

Pečeme na 180 stupňů, dokud těsto nezezlátne.

Pro ty, kteří hledají lehčí verzi štrúdlu, existuje spousta vegetariánských a veganských variant. Tyto verze obvykle obsahují zeleninu, jako je mrkev, cuketa a houby, a veganský sýr nebo tofu.

Slaný štrůdl je skvělý pokrm pro pohoštění, protože se může připravit předem a pak se zapéct těsně před podáváním.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang