Když jde o štrůdl, možnosti jsou neomezené. Ať už jde o slanou či sladkou variantu, nikdy nezklame. Rychlým pohoštěním pro nečekanou návštěvu je masový štrůdl.
Ingredience:
- listové těsto
- plnotučnou hořčici
- pikantní salám
- šunkový salám
- zauzený sýr
- plátkový eidam
- žampiony
- máslo
- grilovací koření
- sezamová semínka
- steakové koření
- klásky malých kukuřic
Postup:
Z listového těsta vyválíme placku a natřeme jí plnotučnou hořčicí.
Na to klademe plátky salámu, plátky sýrů, žampiony a klásky kukuřic.
Vše zabalíme a natřeme máslem, posypeme grilovacím a steakovým kořením a sezamem.
Dáme péct na 180 stupňů, dokud těsto nezezlátne.
Slaný štrůdl podáváme teplý i studený.