Tvarohový koláč je dezert, který miluje mnoho lidí. Když se do něj přidá ovoce, dostane se na zcela novou úroveň. Sladkost ovoce vyváží pikantnost tvarohového koláče a výsledkem je jedinečný a lahodný dezert.
Ingredience:
- 5 vajíček
- 2 dcl oleje
- 40 dkg cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 měkké tvarohy
- 1 balení Rama Cremefine na šlehání
- 3 lžíce cukru
- 1 l vody
- 1 sáček TANG (nápoje v prášku) – pomeranč
- 0,5 kg jahod
- 3 sáčky vanilkového pudingu
- 1 balení ztužovače šlehačky
Postup:
Rozšleháme vajíčka s cukrem, přidáme olej, vanilkový cukr a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do moukou vysypaného plechu (vysokého) a upečeme.
Mezitím ušleháme Ramu Cremefine na šlehání se ztužovačem a s tvarohem. Postupně přidáváme 1 uvařený puding. Můžeme přidat pár kousků jahod.
Tímto tvarohem potřeme vychladlý korpus.
Nakonec zalijeme vychladlou želatinou, kterou připravíme tak, že do 1 litru vody zamícháme nápoj Tang. 1/2 litru dáme vařit a do druhého vmícháme 2 pudingy, které za varu přidáme.
Vaříme stejným způsobem jako puding, tedy do zhoustnutí. Po zhoustnutí odstavíme a přidáme zmrzlé jahody a 3 lžíce cukru.
Po vychladnutí zalijeme připravený korpus s tvarohem. Dáme na chvíli do lednice a můžeme podávat se šlehačkou.