Bramborové halušky jsou tradiční slovenské jídlo z vařených brambor a mouky, které se obvykle podává s různými přílohami. Přidání másla a tvarohu zní jako skvělý způsob, jak zvýraznit chuť a udělat ji ještě chutnější. Jak na tradiční slovenské jídlo?
Ingredience:
- 1 balení bramborových noků
- 2 lžíce másla
- 1/2 šálku tvarohu
- 1/2 šálku parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Po dosažení varu přidejte halušky a vařte je 3-4 minuty, nebo dokud nevyplavou na hladinu. Halušky scedíme v cedníku a dáme stranou.
Ve stejném hrnci rozpusťte na středním ohni máslo. Přidejte uvařené halušky, sýr cottage, parmazán a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, aby se spojily. Za občasného míchání vařte 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí a halušky se neprohřejí.
Ihned podávejte. Pro nevegetariány doporučujeme uvařit halušky s uzeným masem.