Štrůdl líné hospodyně – recept

Štrůdl se tradičně peče z listového těsta. Lze si však připravit i vlastní těsto a naplnit ho oblíbenou náplní. Nejčastěji se používají jablka a skořice, ovšem je možné využít i jakékoliv jiné ovoce.

Ingredience:

  • 1 Hera
  • 30 dkg hladké mouky
  • 8 lžic kyselého mléka (nebo jogurtu)
  • špetka soli
  • jablka
  • oříšky
  • rozinky
  • cukr
  • máslo

Postup:

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Ze surovin připravíme těsto, které rozdělíme na 3 kusy a vyválíme.

Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem. Na plech položíme pláty těsta.

V malé misce smícháme hnědý cukr, skořici a rozpuštěné máslo. Směs rovnoměrně rozetřeme na pláty těsta.

Jablka posypeme strouhankou, cukrem, citronovou šťávou a rozinkami. Okraje těsta přehneme nahoru přes jablka a spojíme je.

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.

Jablečný štrůdl podáváme nejlépe teplý. Můžeme se ho vychutnat s kopečkem zmrzliny nebo kopečkem čerstvě ušlehané smetany.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang