Kuřecí křídla v pivním těstě – recept

Kuřecí křidélka v pivním těstíčku jsou klasickým britským hospodským pokrmem. Kuřecí křídla se namáčejí do pivního těstíčka, které se připravuje smícháním piva, mouky a koření. Po obalení se křídla smaží, dokud nejsou zlatavá a křupavá. Takto připravená křidélka se obvykle podávají s různými omáčkami, například s dresinkem z modrého sýra, rančerským dresinkem, medovou hořčicí nebo pálivou omáčkou.

Ingredience:

  • 2,5 kg kuřecích křídel nakrájených na stehna a plátky
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 plechovka piva
  • 1/2 šálku rostlinného oleje

Postup:

Ve velké míse smíchejte mouku, česnekový prášek, papriku, cibulový prášek, černý pepř a sůl. Pomalu přidávejte pivo a míchejte, dokud těsto nebude husté a hladké. Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.

Namočte kuřecí křídla do těstíčka a zcela je obalte. Vložte obalená křidélka do rozpáleného oleje a smažte je 10-12 minut, občas je obraťte, dokud nebudou zlatohnědá a propečená. Upečená křídla přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby z nich odkapal přebytečný olej.

Podávejte teplá s oblíbenou omáčkou nebo kukuřicí.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang