Vepřová krkovice je cenově dostupný a chutný kus vepřového masa, který je ideální pro různé recepty. Je to skvělá volba pro pomalé vaření i grilování a určitě potěší každého strávníka.
Ingredience:
- 2 kg krkovice bez kosti vcelku
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 4 lžíce bílého suchého vína
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1, 5 lžičky soli
- 10 plátků uzeného masa
- 10 plátků sýra
- 150 g žampionů
Postup:
Maso nařežeme po 1,5 cm, avšak plátky nedořežeme do konce.
Připravíme grilovací marinádu z citrónové šťávy, bílého vína, hořčice, medu, 2 lžic oleje a cca 1,5 lžičky soli.
Marinádou maso potřeme, zabalíme do alobalu a necháme nejméně den odležet v lednici.
Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.
Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme nejméně 2 hodiny. Na posledních cca 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.
Maso podáváme s brambory a abychom tělu dodali potřebné vitamíny, připravíme i zeleninový salát.