Vepřová krkovice nadívaná – recept

Vepřová krkovice je cenově dostupný a chutný kus vepřového masa, který je ideální pro různé recepty. Je to skvělá volba pro pomalé vaření i grilování a určitě potěší každého strávníka.

Ingredience:

  • 2 kg krkovice bez kosti vcelku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce bílého suchého vína
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1, 5 lžičky soli
  • 10 plátků uzeného masa
  • 10 plátků sýra
  • 150 g žampionů

Postup:

Maso nařežeme po 1,5 cm, avšak plátky nedořežeme do konce.

Připravíme grilovací marinádu z citrónové šťávy, bílého vína, hořčice, medu, 2 lžic oleje a cca 1,5 lžičky soli.

Marinádou maso potřeme, zabalíme do alobalu a necháme nejméně den odležet v lednici.

Druhý den dáme do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra a plátky žampionů. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.

Dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme nejméně 2 hodiny. Na posledních cca 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.

Maso podáváme s brambory a abychom tělu dodali potřebné vitamíny, připravíme i zeleninový salát.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang