Recept na kuře pečené na zelí je vynikající způsob přípravy celého kuřete. Na dno pekáče se navrství zelí a na něj se položí kuře. Zelí pomáhá udržet kuře při pečení vlhké a aromatické. Výsledkem je křehké a šťavnaté kuře s lehkou a aromatickou omáčkou. Zelí také dodá pokrmu příjemnou křupavou strukturu.
Ingredience:
- 1 celé kuře, nakrájené na 8 kusů
- 1 hlávka zelí, nakrájená na 8 klínků
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Do velké zapékací mísy vložte kousky kuřete a klínky zelí.
Pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí, pepřem, česnekovým práškem, paprikou, oreganem a tymiánem. Promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo. Pečte 40-45 minut, dokud není kuře propečené a zelí měkké.
Podávejte horké. Doporučujeme také vyzkoušet kolínkové placky k obědu.