Perlín v alobalu je chutným a snadným pokrmem, který lze podávat s různými přílohami. Lze si ho vychutnat s čerstvým salátem, pečenou zeleninou nebo křupavým chlebem. Ať už se bude perlín podávat jakkoli, tento jednoduchý recept bude jistě hitem.
Perlín je ryba s bílým masem, která se skvěle hodí na pečení nebo grilování. Ať už si ho člověk ugriluje na zahradě, nebo připraví doma v troubě, určitě si pochutná.
Ingredience:
- perlín
- sůl
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 50 g mrkve
- 50 g bylinek (mladé kopřivové a fialkové lístky, petržel, pažitka, oregano nebo tymián)
- 50 g másla
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Rybu necháme vcelku a položíme ji na plech. Osolíme ji, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme bylinkami a strouhanou mrkví a vše zabalíme do alobalu dobře vymazaného máslem.
Pečeme cca 20 minut nebo dokud není ryba hotová.
Kdo má ryby rád, může příště vyzkoušet zapečené filé.