Sněhová bábovka – recept

Sněhová bábovka je neuvěřitelně univerzální dezert. Může být podávána samotná nebo s různými náplněmi, jako je čokoláda, rozinky nebo sušené meruňky. Jak se připravuje sněhová bábovka?

Ingredience:

  • 7 bílků
  • 120 g cukr krupice
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce sekaných ořechů
  • 2 lžíce rozinek nebo pokrájených sušených meruněk
  • 2 lžíce krájené čokolády na kousky
  • 5 lžic oleje
  • špetka soli

Postup:

Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem. Pak ke směsi lehce vetřeme mouku a vše ostatní, už nešleháme.

Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C. Zmírníme teplotu a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí.

Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne. Je možné jí péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang