Pečené brambory jsou chutnou a všestrannou přílohou. Lze je podávat obyčejné, obložené přílohami nebo z nich dokonce připravit jídlo. Jsou skvělým způsobem, jak získat denní dávku vitaminu C, a mají příjemnou nadýchanou strukturu, která se dobře kombinuje s různými jídly.
Ingredience:
- 4 velké brambory na pečení
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- sůl a pepř
- možné přílohy: máslo, zakysaná smetana, sýr, slanina, pažitka
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory vydrhněte a osušte. Brambory podélně rozkrojte napůl a položte na plech. Brambory pokapejte rostlinným olejem a osolte a opepřete.
Pečte 40-50 minut nebo dokud brambory nezměknou a lehce nezhnědnou. Podávejte s požadovanými přílohami a pochutnejte si.