Celerová pomazánka je chutná a zdravá pomazánka, kterou lze použít na různé pokrmy. Obvykle se vyrábí z celeru, majonézy, zakysané smetany, mleté cibule, česneku a různých koření. Lze ji podávat jako dip, pomazánku na sendviče nebo i jako zálivku na zeleninu či saláty. Celerová pomazánka je skvělý způsob, jak ochutit mnoho pokrmů, aniž by přidávala příliš mnoho kalorií.
Ingredience:
- 2 řapíky celeru nakrájené nadrobno
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
- 2 lžíce pažitky, jemně nasekané
Postup:
Ve středně velké míse smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Smíchejte, dokud se nespojí. Přidejte celer, petržel, pažitku, sůl a pepř a míchejte, dokud se vše nespojí.
Celerovou pomazánku podávejte na krekry, toasty nebo oblíbený sendvič.