Bábovka s tvarohem je nadčasová klasika, na které si jistě všichni pochutnají. Ať už člověk hledá jednoduchou svačinu nebo působivý dezert, bábovka určitě potěší. Díky své lehké a vzdušné struktuře, jemné chuti a snadné přípravě není divu, že je tak oblíbenou pochoutkou.
Ingredience:
- 25 dkg pískového cukru
- 30 dkg polohrubé mouky
- 5 žloutků
- sníh z 5 bílků
- 25 dkg tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 25 dkg tuku
- citrónová kůra
- 1 prášek do pečiva
Postup:
Utřeme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, tukem a tvarohem.
Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a mouku. Promícháme a nakonec lehce vmícháme bílky.
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.
Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Podobně nadčasová jako tvarohová bábovka je i žemlovka s vanilkovým pudinkem.