Králík na zelených fazolkách – recept

Králík na zelených fazolkách je klasické francouzské jídlo, které se skládá z králičího masa vařeného se zelenými fazolkami, slaninou, cibulí, česnekem a bílým vínem. Králík se obvykle podává jako hlavní jídlo a zelené fazolky jako příloha. Kombinace těchto ingrediencí vytváří bohatý pokrm.

Ingredience:

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 střední cibule nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1 balení mraženého vařeného králíka, rozmrazeného a nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte cibuli a česnek a za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Přidejte zelené fazolky a za občasného míchání vařte, dokud nezačnou měknout, asi 5 minut.

Vmíchejte zeleninový vývar, oregano, sůl, černý pepř a vločky červené papriky a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte, dokud zelené fazolky nezměknou, asi 10 minut. Vmíchejte králíka a vařte. Připravit si můžete také pikantního králíka nebo králíka po francouzsku.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang